آشنایی با فناوری های نوین در تصفیه فاضلاب

Spread the love
4/5 - (1 امتیاز)

همانطور که می دانیم دنیا با بحران کم آبی مواجه است، به همین علت بشر همواره باید از فناوری های نوین فاضلاب، در جهت بازیابی دوباره و استفاده مجدد از پساب ها، بهره گیرد.

امروزه به دلیل کمبود منابع آب و نیاز ضروری استفاده از آب در صنایع مختلف، تصفیه فاضلاب ضروری میباشد. که تصفیه فاضلاب شامل فناوری های نوین فاضلاب است.

عملیات تصفیه فاضلاب به فرآیند هایی اطلاق می شود، که در جهت، از بین بردن آلودگی های موجود، در فاضلاب به کار برده می شوند، برای آنکه بتوانیم مجددا از آن آب برای کاربری هایی مثل کشاورزی و آبیاری استفاده نماییم.

فاضلاب آبی است بی کیفیت، که معمولا برای مصارفی از آن استفاده گردیده و اگر مجدد، قصد استفاده از آن را داشته باشیم، بدون تصفیه دوباره مقدور نیست.

تولید فاضلاب ها معمولا از سه طریق می باشد؛

  • فاضلاب های تولید شده از مصارف خانگی.
  • فاضلاب های تولید شده از طریق صنعت، که اصطلاحاً به آن فاضلاب صنعتی می گویند.
  • فاضلاب ها یی که منشاء تولید آنها از کشاورزی می باشد.

فاضلاب های خانگی معمولاً به دلیل استفاده انسان ها از آب می باشند، بعنوان مثال دستشویی، شست و شو و…

منشا فاضلاب های کشاورزی، عموما کود های شیمیایی و حیوانی می باشد. که در نهایت این کودها به سیستم فاضلاب اضافه می شوند.  فاضلاب های صنعتی هم منشا فعالیت های صنعتی و فعالیت کارخانه ها را دارند، که این دسته از فاضلاب ها بسیار خطرناک بوده، کاربرد فناوری های نوین فاضلاب در این دسته بسیار حائز اهمیت می باشد.

فناوری های نوین در تصفیه فاضلاب

فناوری های نوین فاضلاب، معمولاً به سه شکل عملیات تصفیه فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیکی، صورت می گیرند. روش های فیزیکی را می توان به ته نشین سازی و فیلتراسیون و منعقد کردن و تبادل یون و الکترولیز دسته بندی نمود.

یکی از فناوری های نوین فاضلاب را، می توان روش بیولوژیک نام برد. مانند جذب بیولوژیکی و فرآیند های ترکیبی که با استفاده از باکتری ها و مخمر و قارچ و آنزیم ها عملیات تصفیه را صورت می دهند.

پارامتر های مختلفی بر روی انتخاب فناوری های نوین تصفیه فاضلاب اثر می گذارد. این فاکتور ها بر اساس، هزینه عملیات تصفیه فاضلاب، هزینه جمع آوری زباله بعد از تصفیه ، هزینه مواد شیمیایی جهت تصفیه دسته بندی می شوند.

روش غشایی در تصفیه

یکی از روش های مورد استفاده جهت تصفیه فاضلاب، روش غشایی می باشد. که به دسته بندی زیر تقسیم می شود؛ اولترا فیلتراسیون و میکرو فیلتراسیون، نانو فیلتراسیون و اسمز معکوس، از انواع این فناوری های نوین تصفیه فاضلاب (روش غشایی) هستند.

جاذب های طبیعی را می توان، یکی دیگر از فناوری های نوین فاضلاب دانست، این فرایند عموماً برای آلاینده های آلی، در تصفیه فاضلاب استفاده می شود. یکی از مهم ترین جاذب های آلاینده های آلی و روغنی، آیروژل ها میباشد.

فناوری پلاسما از جدیدترین فناوی های نوین تصفیه فاضلاب در جهان می باشد. از مزایای این روش می توان به کم هزینه بودن آن، در کاربردهای وسیع صنعتی و همچنین، افزایش ظرفیت تصفیه فاضلاب و مهم ترین عامل آن، عدم استفاده از هیچگونه مواد شیمیایی، و ایجاد آلودگی زیست محیطی مجدد، نام برد.

استفاده از ازن و ازن ژنراتور ها روشی دیگر در جهت بهسازی فاضلاب میباشند. که این روش قابلیت گند زدایی بالاتری نسبت به استفاده از کلر دارد. همچنین به دلیل خاصیت قوی اکسید کنندگی، نیز به صورت یک ضد عفونی کننده در فرایند تصفیه فاضلاب عمل می نماید.

شرکت بهساز آب با مشاورانی کار آزموده با سالها تجربه در زمینه تصفیه آب و تصفیه فاضلاب با مجهزترین تجهیزات و فناوری های روز دنیا در این عرصه آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان در این زمینه میباشد..

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *