اهمیت و ضرورت تصفیه فاضلاب
با بزرگ شدن شهرها و افزایش جمعیت آنها از یک سو و گسترش صنایع و کارخانه ها از سوی دیگر مسئله آلودگی محیط زیست روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می کند با گسترش زندگی ماشینی و به علت توجه نکردن افراد به منافع همگان هر روز انواع بیشتری از آلودگی محیط زیست آدمیان و حیوانات را ناسالم تر و زندگی آنها را در معرش خطر جدی قرار می دهد چرا که منابع آب شیرین در جهان محدود و آسیب پذیر بوده این منابع محدود دارای ارزش اقتصادی ویژه همراه با اثرات اجتماعی و اقتصادی و زیست محیطی است .
فاضلاب ها یکی از عوامل آلودگی محیط زیست هستند و لذا بایستی آنها را جمع آوری و از شهرها بیرون آورده نخست آنها را پالایش و تصفیه نموده و سپس به گردش آب در طبیعت برگردانید علاوه بر این موضوع کاربرد دوباره فاضلاب ها به علت نیاز روز افزون به آب روز به روز بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.
باید یاد آور شد که کاربرد فاضلاب های تصفیه شده برای مصرفهای آشامیدنی به علت اقتصادی و روانی هنوز در جهان جنبه گسترده و عملی به خود نگرفته است در صورتی که استفاده دوباره از فاضلاب های تصفیه شده و فرستادن آن در شبکه شهری برای آبیاری فضاهای سبز و مصرف های صنعتی از سال 1928 در آریزونای امریکا شروع و روز به روز در نقاط بیشتری از جهان مورد استفاده قرار می گیرد.
هدف از تصفیه فاضلاب ها
الف ) تأمین شرایط بهداشتی بهتر برای زندگی مردم : فاضلابهای شهری همیشه دارای میکروب های گوناگون می باشند که فسمتی از آنها را میکروب های بیماری زا تشکیل می دهند که بر اثر تماس انسان با این منابع خطر گسترش این بیماری ها بین مردم به وجود می آید .
ب ) پاک نگه داشتن محیط زیست : وارد نمودن فاضلابهای تصفیه نشده به محیط زیست موجب آلودگی محیط زیست شده علاوه بر این مناظر زشت ، بوهای ناخوشایند و سرانجام تولید حشرات بخصوص مگس و پشه را به همراه دارد این حشرات خود وسیله ای برای جا به جا شدن میکروب های بیماری زا و آلوده شدن محیط زیست می باشند .
ج ) بازیابی فاضلاب : با توجه به اینکه فاضلاب ها دارای نمکهای معدنی کمتر از آب دریاها می باشند و در واقع آبهای شیرین آلوده می باشند بنابراین با تصفیه آنها جهت آبیاری کشاورزی به مراتب ارزان تر از شیرین سازی آب دریاهای شور می باشند هم چنین به علت وجود مواد کودی در فاضلاب تصفیه شده می تواند منبع غذایی خوبی برای گیاهان و تقویت زمین کشت زارها باشند .
انواع فاضلاب
- فاضلاب خانگي
- فاضلاب صنعتي
- فاضلاب سطحي
- فاضلاب کشاورزی
فرایند تصفیه فاضلاب
در فرایند تصفیه فاضلاب، مراحل مختلفی اعمال میشود که شامل تصفیه اولیه، تصفیه ثانویه و تصفیه فرعی میشود.
تصفیه اولیه شامل فعالیتهایی مانند حذف اشیاء بزرگ مانند کاغذ، پلاستیک و سایر مواد غیرآلی است.
تصفیه ثانویه مراحل بیشتری را شامل میشود که برای حذف ذراتی کوچکتر و مواد آلی باقیمانده در فاضلاب استفاده میشود.
در نهایت، تصفیه فرعی شامل فرایندهایی نظیر ضدعفونی کردن و تصفیه کردن تکمیلی میشود که به منظور حذف مواد آلی ناخواسته و افزایش کیفیت آب مورد استفاده است.
ممنون
عالی بود
ممنون از مطلب مفیدتون
در مورد انواع تصیه فاضلاب چیزی نگفتین