تصفیه پساب آبکاری

Spread the love
Rate this post

تصفیه پساب آبکاری

فاضلاب صنایع فلزی و به ویژه پساب های آبکاری مصنوعات فلزی می تواند یکی از عمده ترین آلودگیهای محیط زیست باشد .که فلزات سنگین از مهمترین عناصر مضر موجود در این نوع فاضلاب، می باشند که غیرقابل تجزیه بوده و از بین نمی روند.

فاضلاب آبکاری شامل کروم، نیکل، مس، روی، آرسنیک و انواع سیانیدها به دلیل وجود فلزات سنگین آلایندگی آنها بیشتر است.

سیستم ترسیب شیمیایی

از قدیمی ترین روش های تصفیه پساب آبکاری سیستم های ترسیب شیمیایی است که با اعمال تغییر PH، اجزا و عناصر مختلف رسوب می کند و از آب خارج می شود،

روش ترسیب شیمیایی در تصفیه فاضلاب

روش کار بدین گونه است که مقداری مواد شیمیایی در آب حل شده و به پساب اضافه می شود و در پایان هر دو به چاه سرازیر می شوند. مورد گفته شده از جمله ایرادات این روش می باشد.دومین اشکال، عدم کنترل صحیح شوک وارده به سیستم می باشد و این مورد زمانی مشکل ایجاد خواهد کرد که میزان زیادی آلاینده به سیستم وارد شود.

در این سیستم از جمله اولین سیستم بازگشت آب و مواد شیمیایی می باشد که دارای طراحی ساده، کامل و با تجهیزات اندکی می باشد که توسط آقای مهندس علیرضا ریحان طراحی شده است.

عمل اکسیداسیون

در روش آبکاری با جریان دائم ابتدا نسبت به یکنواخت بودن کیفیت و کمیت پساب سیانور اقدام و سپس عمل اکسیداسیون را انجام می‌دهند. زمان کلی لازم برای اکسیداسیون حداکثر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است. در جریان‌های منقطع پساب، سعی می‌شود ابتدا پساب‌های حاصل از آبکاری سیانوری در پایان کاری در حوضچه‌ای جمع‌آوری و در این حوضچه پس از تنظیم pH و تزریق ترکیبات کلردار، سیانور موجود در پساب را اکسیده نمایند.

انعقاد و ته نشینی

پس از آن که فاضلاب سیانور توسط اکســیداسیون و فاضلاب حاوی اسید کرومیک توسط احیا، سمیت‌زدایی گردیدند، هر دو پساب را با پساب حاصل از شستشوهای اسیدی و قلیایی چربی گیری مخلوط کرده و با تنظیم pH در محدوده ۵/۸ تا ۵/۹ جهت تشکیل هیدروکسیدهای فلزی عناصر سنگین موجود در پساب مثل کروم سه ظرفیتی، نیکل، مس، همچنین با افزایش کمی مواد منعقدکننده جهت تسهیل در ته نشینی هیدروکسیدهای فلزی تشکیل‌شده به همراه مواد معلق و کلوئیدی دیگر موجود در فاضلاب اقدام نموده و پساب را به مخزن ته‌نشین هدایت می‌نمایند تا لخته‌ها و فلوک‌های تشکیل شده ته نشین گردیده و از فاضلاب جدا شوند. اصولاً حجم مخزن ته‌نشین بایستی به گونه‌ای انتخاب گردد که حداقل یک ساعت زمان ماند جهت ته‌نشینی مناسب لخته‌ها به فاضلاب داده شود. پساب خروجی از کلاریفایر قابلیت تخلیه شبکه فاضلاب را دارا بوده و چون سمیت‌زدایی شده است جهت تصفیه‌خانه‌ها در شهرک صنعتی ضرری نداشته و مشکل‌آفرین نخواهد بود.

شرکت مهندسی آب نیک پویان البرز این امکان را فراهم کرده است که ضمن دستیابی به استاندارد محیط زیست، قیمت های رقابتی مناسب را در اختیار مشتریان خود در پروژه های مختلف تصفیه آب و تصفیه فاضلاب قراردهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *