معرفی انواع تصفیه فاضلاب
تمامی آب های فاضلاب و پسماند های صنعتی، دارای مواد شیمیایی و سموم بسیاری هستند که وجود آن ها در طبیعت باعث بروز آسیب های زیادی به بهداشت و سلامت می شود. به خمان دلیل این آب ها باید تصفیه شده و بعد به طبیعت باز گردند.
با این حساب انجام تصفیه آب و بازگردانی تمیزی به آب های فاضلاب از اهمیت بالایی بر خوردار است. به طور کلی مراحل تصفیه فاضلاب و انواع آن به 3 روش صورت می گیرد که تمامی آن ها نیاز زیادی به توجه و دقت عمل نیز دارند.
در ادامه مطلب درباره انواع تصفیه فاضلاب و چگونگی آن ها توضیح خواهیم داد.
انواع تصفیه فاضلاب
-
تصفیه فاضلاب شیمیایی:
در تصفیه فاضلاب شیمیایی ،از مواد شیمایی و همچنین صورت گرفتن واکنش های شیمایی استفاده می شود.
-
تصفیه فاضلاب فیزیکی:
در تصفیه فاضلاب فیزیکی، از انجام فرآیند های فیزیکی استفاده می شود. این روش بیشتر در تصفیه فاضلاب صنایع، کارگاه های تولیدی و کارخانه ها کاربرد دارد.
-
تصفیه فاضلاب بیولوژیکی
در تصفیه فاضلاب بیولوژیکی، برای تجزیه پسماند ها، باکنری ها و مواد شیمیایی، باکتری مورد استفاده قرار می گیرند. از این نوع تصفیه، بیشتر در تصفیه آب فاضلاب خانگی و تجاری استفاده می شود.
مراحل تصفیه فاضلاب
تصفیه فاضلاب، دارای مراحلی می باشد که باید همه آن ها تحت نظارت مهندسین مربوطه و همچنین با دقت بالایی صورت بگیرند چرا که اگر آب به درستی تصفیه نشود، باید تمامی مراحل دوباره انجام شود.
- جمع آوری فاضلاب:
این اولین مرحله از تصفیه فاضلاب است. در واقع در این مرحله برای جمع آوری فاضلاب از سیستن های جمع آوری استفاده می شود.
- کنترل بو:
این مرحله از تصفیه فاضلاب بسیار مهم و حیاتی می باشد چرا فضولات مانده در آب باعث ایجاد بوی بسیار نا مطبوع و بد می شود که اول از همه این بو باید رفع گردد.
- غربالگری:
غربالگری در واقع همان جداسازی اشیای بزرگ در آب می باشد. اشیایی ماننده پارچه، پوشک، نوار بهداشتی، دستمال، بطری، شیشه شکسته و هر چیز دیگری که در آب فاضلاب باشد، می بایستی در این مرحله جدا شوند چرا که وجود آن ها در هنگام تصفیه، به دستگاه های تصفیه فاضلاب آسیب وارد می کند.
- تصفیه اولیه:
تصفیه اولیه شامل جداسازی موارد ماکرو می باشد. در این مرحله مواد جامد موجود در آب رسوب کرده و ته نشین می شود، سپس بعد از آن جدا خواهند شد.
- تصفیه ثانویه:
این مرحله از تصفیه فاضلاب با نام لجن فعال بسیار معروف است. لجن ها به آب اضافه می شوند تا از تصفیه صحیح آن اطمیان حاصل شود.
- هضم جامدات زیستی:
ممکن است در مراحل قبل هنوز مقداری از جامدات در آب مانده باشند که دستگاه ها قادر به جدا سازی آن ها نیستند. در این مرحله آن به سمت هضم کننده ها حرکت می کند تا جامدات موجود در آب پاک سازی شوند.
- تصفیه نهایی:
در این مرحل آب به صورتی تمیز و تصفیه می شود که تغریبا اماده استفاده شده است. تصفیه نهایی توانایی تصفیه تا 99 درصد آب را دارد.
- گند زدایی:
پس از تصفیه اولیه و تصفیه ثانویه، هنوز مقداری از باکتری ها و میکروارگانیسم هایی در آب وجود دارد که باید از بین بروند. در مرحله گند زدایی آن میکروارگانیسم ها از بین خواهند رفت.
- تصفیه لجن:
لجن هایی که در مرحله تصفیه اولیه و ثانویه در آب به جا مانده اند. می بایستی غلیظ شده تا از آب خارج شوند. به همبن دلیل آب را در مخازت غلیظ کننده قرار می دهیم.